Les Senyeres de Valencia.

La Real Senyera, en una corona sobre fons blau dalt de les barres del casal d´Arago, naix sobre el 1377.  Naix com a un reconeixement del Rei Pere el Cerimonios a un Regne, el de Valencia, que havia fent front a les intencions expansionistes de Castella en la coneguda guerra de Castella o dels dos Peres.

Abans d´ella s´usà en el nostre territori el senyal del Rei d´Arago, encara no està clar si era una bandera en 2 o 4 barres roges sobre fons dorat. Nomes es deixà de gastar, canviant-la per una bandera quatribarrada, despres de la Guerra Civil espanyola quan la Real Senyera es trovaba sequestrada en Madrit junt a les atres banderes dels “territorios conquistados”.

Per lo que fa a la senyera estrelada valenciana, que canvia la corona de la bandera nacional dels valencians per una estrela blanca, te un caracter merament reivindicatiu. Es el simbol d´aquells valencians que conscients de la necessitat de mantindre viva la personalitat del nostre poble, lluitan dia a dia per un futur mes nostre, un futur mes Valencià, on es respecte l´idioma valencià, el mig ambient, les nostres tradicions i manifestacions culturals.

Vixca la nostra terra, vixca Valencia lliure, Vixca!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s